Ubytovanie na liptove

over sojka

Slovakije – ongekende parel

home1Een land van tradities, een prachtige natuur, gezellige historische stadjes, een rustige sfeer.

Een land dat nog niet het slachtoffer is van massatoerisme.

Er wordt van Liptov gezegd dat het de mooiste regio van Slovakije is.

Aan de hand van deze site willen wij jou warm maken om van Slovakije jouw volgende vakantiebestemming te maken.

Een lente vol bloemen, een zonnige en warme zomervakantie, een kleurrijke en fascinerende herfst, winterpret op de latten of met de slee.

Sojka resort

Ons resort is gelegen in het midden van de Liptov-regio, verscholen in de stilte van het dorpje Malatíny. Sojka resort biedt verblijfsmogelijkheden in het hotelgedeelte en in vakantiewoningen. Het hotel zelf is geen hotel zoals je het gewoon bent. Het is een klein areaal met enkele gebouwen in authentieke bouwstijl, gezellig ingekleed in een sfeervolle tuin. Ook de vakantiewoningen zijn mooi in een groene omgeving ingeplant. Een plek waar je écht tot rust komt, waar je je meteen thuis voelt.

Untitled_Panorama4Naast een perfecte vakantieservice bieden we ook een relaxcentrum met saunawereld, binnenzwembad en kinderbad, een buitenzwembad, minigolf, fitness, het beste van de Slovaakse keuken, een ruim aanbod aan lokale en Belgische bieren, goede Slovaakse distillaten en wijnen, heel wat informatie en praktische tips.

Na een verblijf in Malatíny, zul je weten wat Slovakije allemaal te bieden heeft.

 

Op vakantie bij een Belgisch-Slovaakse familie

 

MAT_8568Sojka heeft zijn deuren geopend maart 2004, en nu proberen wij reizigers ervan te overtuigen om Slovakije, die ongekende parel, te komen ontdekken.

Ons doel is een combinatie te brengen van goede kwaliteit, een uitstekende dienstverlening, juiste en nuttige informatie in een ontspannen atmosfeer.

Bij ons kom je niet zomaar een land of streek verkennen, je komt Liptov „ondergaan“. Een vakantie bij ons kan het ganse jaar door. Elk seizoen heeft zijn eigen pracht, zijn eigen sfeer.

We nodigen je graag uit voor een vakantie in Sojka resort. We zullen je ontvangen met een Slovaakse gastvrijheid, maar in je eigen taal.

Silvia en Gerdi Vanfleteren, Elisa, Anika en het ganse Sojkateam.

 

Weetje: vanwaar de naam Sojka?

onas1

Sojka, is het Slovaaks voor (Vlaamse) Gaai, een vogel die veelvuldig voorkomt in gans Europa, en dus ook in Slovakije.

Waarom hebben wij gekozen voor de naam Sojka?

In het Nederlands spreken we van een “Vlaamse” Gaai. Deze verwijzing legt de link Vlaanderen-Slovakije. Het woord “gaai” in het Nederlands (Vlaams), verwijst naar een persoon die een beetje vreemd, gek is… Misschien gedraag ik mij soms ook een beetje “origineel”, of was mijn beslissing om mijn toekomst in Slovakije te zoeken een beetje gek ?

Een Vlaamse Gaai is een vogel die altijd op zoek is naar iets nieuws, altijd nieuwsgierig, luidruchtig en heeft een nogal klungelige manier van vliegen. Misschien verwijzen ook deze eigenschappen een beetje naar enkele van mijn gewoontes, of naar mijn heldere stem?

Bovendien is Sojka, als een commerciële naam gemakkelijk uit te spreken voor iedereen, en dat in tegenstelling met veel andere woorden in de Slovaakse taal.

Nieuwtjes, promoties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


klik hier